A dlaczego ?
- Przede wszystkim cukier „zamula” pracę naszego mózgu, zostało przeprowadzonych wiele badań a pro po ludzi spożywających cukier a tych który go już nie jedzą lub nie jedzą od 3 miesięcy i co się okazało ? IQ ludzi którzy nie jedzą tego świństwa wzrosło lub jest po prostu wyższe od tych którzy go jedzą.
- Biały cukier przetworzony chemicznie nie daje nam absolutnie nic od siebie oprócz smaku i kalorii
- Bardziej szczegółowo wpływ cukru na nas a szczególnie mózg objaśnia w swojej książce Michał Tombak
- Biały cukier przetworzony chemicznie nie daje nam absolutnie nic od siebie oprócz smaku i kalorii
- Bardziej szczegółowo wpływ cukru na nas a szczególnie mózg objaśnia w swojej książce Michał Tombak
Czym go zastąpić ?
NATURALNYM CUKREM takim jak :
- miód
- miód
-ksylitol ( najzdrowszy, cukier z brzozy, niestety dla tych, którzy mają więcej pieniędzy w portfelu)
-fruktoza (cukier z owoców)
-stewia
Co stanowczo odpada ?
-słodziki (np. maltitol)
-cukier trzcinowy
-cukier trzcinowy
-cukier wanilinowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz