Jak widać wyglądają pysznie
Jestem fanką różnego rodzaju słodyczy, dlatego znalazłam wspaniały przepis, który pomaga mi przeżyć w tym okropnym świecie :
Jestem fanką różnego rodzaju słodyczy, dlatego znalazłam wspaniały przepis, który pomaga mi przeżyć w tym okropnym świecie :
Składniki :
- 1 szklanka mąki żytniej (najlepiej nie tej do wypieku chleba)
- pół szklanki mąk żytniej i ziemniaczanej w stosunku 3/4 żytniej i 1/4 ziemniaczanej
- pół szklanki fruktozy lub ksylitolu
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- trochę mniej niż pół szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia (słyszałam że soda daje ten sam efekt, jeśli tak to 2 łyżeczki sody)
- Twoje dodatki typu
- kawa
- otręby
- co lubisz
- 1 szklanka mąki żytniej (najlepiej nie tej do wypieku chleba)
- pół szklanki mąk żytniej i ziemniaczanej w stosunku 3/4 żytniej i 1/4 ziemniaczanej
- pół szklanki fruktozy lub ksylitolu
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- trochę mniej niż pół szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia (słyszałam że soda daje ten sam efekt, jeśli tak to 2 łyżeczki sody)
- Twoje dodatki typu
- kawa
- otręby
- co lubisz
Mieszając składniki nie bawię się w oddzielne mieszanie suchego i mokrego, mieszam wszystko na raz .
Moim zdaniem babeczki wychodzą pyszne, miękkie, puszyste.
Moim zdaniem babeczki wychodzą pyszne, miękkie, puszyste.
Pieczemy 20 min w około 170-180 stopniach (zależy od piekarnika)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz